Věda v ringu: CHLÉB a PIVO v otázkách a odpovědích

6. březen 2014 9:20

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze – přednáška dr. Marcely Slukové a dr. Jaromíra Fialy CHLÉB a PIVO v otázkách a odpovědích.

Co mají společné chléb a pivo? Jaký je rozdíl mezi kvasnicovým a nefiltrovaným pivem? Co je výčepní pivo a co je ležák? Obsahuje chléb „éčka“ a je tmavý chléb opravdu zdravější? Provedeme vás světem potravin a zaměříme se na chléb a jeho „tekutou podobu“, pivo. Poodhalíme vám základy technologie výroby chleba a piva a prozradíme, jaké jsou v různých částech světa tradiční druhy chleba. Dozvíte se, jak se vyrábí nealkoholické pivo a mnoho dalšího.

Přednáška se uskutečnila ve středu 12. února od 10h v přednáškovém sále SŠ a JŠ v Bydlinského ulici č. 2474 v Táboře.