Výroba mléka
28. únor 2014 16:15

Bez mléka si většina z nás nedokáže svůj život představit. Jeho cesta z pastviny až na náš stůl není jednoduchá. Podívejte se, jak se mléko zpracovává a co vše je třeba s ním udělat, než si ho doma nalijeme do sklenice.
2 komentáře: “Výroba mléka”
PŘÍHLÁŠENÍ
Zaregistrujte se k odběru zpráv,
přístupům do archívu a soutěžím Registrovat zde, Zapomněl(a) jsem heslo
NEJČTENĚJŠÍ
NEJDISKUTOVANĚJŠÍ
Búúú
Celkem kvalitní infografika, jen bych měl připomínku k obsahu tuku u polotučného mléka, který je 1,5 %, ne 2,5 %. Mléko po odstředění na odstředivce nemá 0,5 %, nýbrž max. 0,05 %, takže i nízkotučné mléko se standardizuje na obsah tuku 0,5 % (aby chutnalo lépe). Většinou se standardizují i smetany, protože tuk je drahá komodita. Na obalech se samozřejmě vždy uvádí nejnižší tučnost, o moc větší tučnost než je uvedena tedy výrobek většinou neobsahuje.