Úspěch mladých potravinářů

6. listopad 2013 11:48

Účast na prestižní mezinárodní soutěži Ecotrophelia byla odměnou pro tým mladých výzkumníků z Ústavu konzervace potravin VŠCHT Praha. Ing. František Kovařík, Ing. Václav Pohůnek pod vedením supervizora Ing. Aleše Rajchla, Ph.D. měli díky vítězství v národním kole soutěže Ecotrophelia, který pořádá Potravinářská komora ČR, možnost podívat se na potravinářském veletrhu ANUGA, v jehož rámci se finále soutěže konalo, na práci svých kolegů z jiných zemí. Mladí vědci se v soutěži představili s novým výrobkem Bio jablečné plátky, který vyvinuli ve spolupráci s firmou Ekofrukt Slaný. Výrobek, který je šetrný vůči životnímu prostředí a je opravdu příkladem zdravé výživy, by měl být uveden na trh v průběhu příštího roku.